15 juni 2008

svenska knölar



Åh, vad jag tycker om svensk färskpotatis!

I många olika skepnader...

När man ändå kokar en kastrull potatis, ta i rejält, för då kan man få flera olika goda upplevelser!

I fredags kokade vi en stor kastrull med potatis, och serverade med mycket dill till honungsglaserad fläskkarré. Och när man egentligen är mätt, måste man bara ta en liten potatis till, med en smörklick och bara njuta!

Till lunch i lördags skivade vi kall potatis och lade på knäckemackor med en rejäl klick kaviar. Det var en ny kombination för mig, som Johanna tipsade om och det var så gott!

Och till kvällens fotboll, grillad ungersk kabanoss med hemgjord färskpotatissallad.

POTATISSALLAD

Blanda halverade potatisar med gräddfil, pyttelite majonäs, salt, peppar, färsk basilika, kapris, hackad rödlök och hackad ättiksgurka. Och du har en fräsch smakrik rätt!

Kan det bli enklare eller bättre?!?

Inga kommentarer: