25 augusti 2008

70-talsfisk


En gammal favorit som hängt med sen 70-talet tänkte jag bjuda barnen på idag. Nämligen fisk i ugn med grädde, champinjoncreme och svart rom. Det låter lite knasigt, men det är gott och milt i smaken och ruskigt retro...

Receptet finns handskrivet i min receptsamling från studenttiden, men jag vet att denna fisk serverades hemma hos oss långt tidigare.

FISK I UGN
4 pers

800 g fryst fisk (t ex sej)
3 dl mellangrädde
1 burk champinjoncreme
1 burk svart rom

Smörj botten på en form lagom till 2 fiskblock. Formen skall ha ca 4-5 cm höga kanter. Lägg fiskblocken med den släta sidan upp. Bred ut champinjoncremen i ett jämnt lager över fisken. Bred ut den svarta rommen över champinjoncremen.
Häll på grädden försiktigt så att all rom får grädde på sig men inte rinner av fisken.
Sätt in formen i ugnen, 200 grader i 1 timme om fisken är helt fryst annars anpassa tiden till grad av tining.
Serveras till ris eller pressad potatis.

Inga kommentarer: