8 augusti 2008

flundror och nostalgi

Idag hade Magnus köpt rökt flundra till middag, som han serverade med en somrig sallad innehållandes bl a rädisor, körsbärstomater, avokado och färsklök.


Det var urgott och jag landade förstås på Gotland i mitt smakminne. Hur många gånger har vi inte köpt flundror, någonstans på Östergarnslandet, och ätit med stekt potatis och äggröra. Eller med lite majonnäs och tomat på en skiva gotlandslimpa. Världens bästa macka!

LYXIG ÄGGRÖRA

3 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk finskuren gräslök
salt och peppar
smör

Vispa ihop ägg, grädde och gräslök med en gaffel i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Smält smöret på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggvispet och låt det stanna till i 30 sekunder. Rör sedan försiktigt då och då med en träslev, äggröran ska fortfarande vara krämig när den är färdig. 

Ett speciellt tillfälle var den picnic som ordnades efter kusin Evas konfirmation, bland raukarna i Folhammar, utanför Ljugarn. Kombinationen av mat, raukar och bad en vacker sommarkväll, har för evigt stannat kvar i minnet.

Här ser du en bild på mig och Erik på Folhammar, ett utav mina smultronställen på världens bästa ö!


Bästa stället att köpa flundror på är Sysne Fiskbutik, som ligger nära Sandviken, en utav alla bra badstränder på östra Gotland.

Inga kommentarer: