6 oktober 2008

prinsessor

För SÅ gör prinsessor!

Detta uttryck förekommer rätt ofta hemma hos oss. Och då inte bara från Klara, utan även från Erik, och kommer från boken "Så gör prinsessor!" av Per Gustavsson. Det är en fantastisk bilderbok om en prinsessa som både gillar rosa, fina smycken, hockey och att jaga drakar! En bra förebild för både tjejer och killar.



Idag på McDonalds fick Erik ett eget exemplar av boken, eftersom Läsrörelsen och McDonalds samarbetar under oktober och delar ut barnböcker i alla Happy Meal. Urbra initiativ, tycker jag!

Klara som redan har boken, har lyckats övertyga mormor och morfar, att när hon bor över hos dom, måste hon få prinsessfrukost på sängen...



Erik gillar att hjälpa prinsessan att välja schyssta skor och smycken, men är mest intresserad av draken och att prinsessan kan grilla korv i drakelden!



Klara försöker säga att det bara är flickor som kan vara prinsessor, men då protesterar jag och hävdar att det har med inställning till livet att göra! Erik är minst lika mycket en prinsessa, eftersom han både gillar att dansa och att åka på äventyr! Och så länge det inte finns några bra prinsböcker tänker jag vidhålla den inställningen!

Kolla in mer om prinsessan på sajten prinsessor.nu

Inga kommentarer: