26 april 2011

kusinmiddag mitt i veckan

Idag var hela familjen Dimdal på middag hemma hos oss, och jag bjöd på bosniska köttfärsbiffar, lök, ajvar, potatisklyftor och min fasters härliga lite försvenskade coleslaw. Mums!




FASTER BIRGITTAS COLESLAW

0,5 st kålhuvud, färskt
1 knippa dill
3 msk majonnäs
1 msk mjölk
0,75 tsk salt

1. Strimla kålen för hand, gärna med osthyvel. Hacka dillen.
2. Rör ihop majonnäs, mjölk och salt. Blanda i vitkål och dill.
3. Servera salladen till grillat.


CEVAPCICI

1 kg köttfärs
1 dl bubbelvatten
1 tsk bikarbonat
2 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk vegeta
salt och peppar

Riv vitlök och lök. Blanda bikarbonat med bubbelvatten. Blanda i köttfärsen tillsammans med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå några timmar i kylskåp, gärna över natten. Forma till avlånga "järpar" och grilla i panna tills de är rosa inuti. Servera med hackad rå lök, kajmak, sallad, pitabröd och ev lite ajvar.

Inga kommentarer: