13 januari 2012

fredagsmys

Idag hade Klara beställt hemgjord kyckling fajitas till fredagsmys. Det är det närmaste vi brukar komma tacos på fredagarna hemma hos oss. Efter att ha provat diverse köpta kryddblandningar, som vi inte är nöjda med så har vi tillsammans i familjen utarbetat vårt eget recept. Kycklingen serveras med mellanstora tortillabröd, hemgjord guacamole, gräddfil, het salsa och lite riven ost.


MÖRCKS FAJITAS

500 g kyckling

rub
1 tsk chillipulver
1 tsk mynta
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald korianderfrö
1 tsk oregano
1 tsk mald svartpeppar
1 tsk råsocker

sås
1 msk olja
1 pressad lime
1 klyfta vitlök
1 rödlök
1 msk worchestershiresås
1 tsk soya

2-3 röda paprikor
2-3 tomater

Skär kyckling, paprika, tomater och lök i strimlor. Blanda till rubben och gnid in kycklingen. Torrgrilla kycklingen några minuter. Blanda i ingredienserna till såsen och koka ihop några minuter. Blanda i paprika och tomater och fortsätt sjuda tills allt är lagom mjukt.

När vi satt där i vintermörkret började jag och Magnus prata om årets sommarsemester och drömde oss till Italien. Senast vi var där var i juni 2008, så det känns som det är dax igen...

Jag var bara tvungen att sätta ihop ett litet collage med bilder från den resan som gick till Treviso, Bibione, Maranello och Venedig.

1 kommentar:

BP sa...

Oj vad Erik och Klara har blivit stora!!! Minns dina berättelser från Italien - så "Walking Memory Lane" som maken brukar säga låter utmärkt:-)