30 mars 2012

retromiddag



Erik fick för några månader sen äta Flygande JacobMagnus jobb. Han både gillade rätten och det faktum att man på pappas dator kunde se vad som serverades i lunchmatsalen innan man gick dit...
Sen dess har han tjatat om att vi skall äta denna retrorätt. I dag letade jag upp ett recept och moderniserade det, och det blev faktiskt riktigt gott. Vi serverade ris och en ordentlig sallad till.


VÅR FLYGANDE JAKOB

1 kg kycklingfilé
2 pkt bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
4 dl vispgrädde
peppar
1.5 dl salta jordnötter

Gör så här:
Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Skiva bananerna och lägg i formen och fördela kyckling- och baconbitarna över. Blanda grädden med chilisås och lite nymald peppar. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter. Gratinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter.



Originalvarianten av Flygande Jacob finns med i ett nummer av Allt om Mat 1976. Här är en kopia av den artikeln som jag hittade på den underbara bloggen Den bruna maten.

Inga kommentarer: