20 juni 2012

aw i vårat kök

Då och då bjuder vi in till AW (after work) hemma hos oss. Och idag var en sån dag. Lite vänner med eller utan barn åt tapas, drack lite vin, öl och/eller läsk och umgicks. Mysigt! Favoriten på tapasbuffén var nog den rostade färskpotatisen med mojo rojo. Den spanska paprikasåsen som brukar serveras till saltkokt potatis. Här kommer mitt recept som härstammar från en mysig restaurang i Puerto Mogan Gran Canaria.



MOJO ROJO 

1 röd paprika
1 skiva vitt matbröd
2 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
2 tsk spiskummin
1 dl olivolja
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan, kärna ur den och olja in den med lite olivolja. Rosta den i ca 20 minuter tills skalet börjar svartna. Lägg den heta paprikan i en plastpåse och låt svalna i kylen. Blötlägg brödet i vinäger. Pressa vitlöken. Dela och kärna ur chilin. Skala paprikan. Mixa bröd, vitlök, chili, salt, spiskummin och paprikan till en jämn röra. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar.


Härliga vänner på aw hemma hos oss!

Inga kommentarer: