5 juni 2014

lunchhäng med finingar

Idag har jag gjort två fantastiska inköp. Dels en supercool t-shirt av kompisen Anna, när vi sågs på frukostklubb och dels Anette Rosvalls senaste bok om Afternoon Tea.


Boken köpte jag och fick signerad av Anette, när jag och olivolje-Lotta hängde på Haga bageri hela lunchen och lite till...


Anette hade blivit inbjuden av ägarna att baka godsaker, koka soppa och signera böcker där hela dagen. Och vi provade med förtjusning hennes rabarber-cheesecake och marshmallowsbiskvier.


Lotta och Anette känner varandra sen tidigare och vi hade det så trevligt. Vi babblade på och åt även Haga bageris sommarlunch. Supergod ramslökspotatissallad och rostbiff.


Och som inte allt detta vore nog fick vi även smaka en himmelskt god jordärtskockssoppa som Anette gjort. Så här skrev Lotta på sitt instagram. Och jag googlade naturligtvis upp receptet!



JORDENS BÄSTA JORDÄRTSSKOCKSSOPPA

400 g skalade jordärtskockor
200 g skalad potatis
3 msk smör
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
6 dl vatten
6 dl grädde av valfri sort
1 buljongtärning (höns- eller grönsaksbuljong)
0,5 citron, saften 
salt och peppar och en nypa socker

fräst äppel- och baconströssel:
2 svenska äpplen i små bitar
4 skivor stekt bacon i bitar
1 finhackad gul lök

Lägg de skalade och delade potatisarna och skockorna i vatten för annars blir de bruna. Smält smöret och fräs skockor, potatis, lök och vitlök en stund. Häll på vatten, grädde och buljongtärning och låt grönsakerna koka tills de blir mjuka, i ca 15 minuter. Sila av buljongen i en bunke och kör skockor och potatis i mixer. Späd med buljongen till en bra konsistens. Smaksätt med citronsaft, salt, peppar och en nypa socker. Fräs äpple, bacon och lök och strössla över soppan vid serveringen.

Receptet är hämtat från den avsomnade bloggen livinggreen.se

Blogginlägg 97 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

Olga T sa...

Det var längesedan jag tittade in till dig. Ser att du håller ut tills det blir 100! Inte mycket kvar nu.
har du sett "Tina på besök" när hon är hos Micael Bindefelt i Tel Aviv? Tänkte på dig som gillar att laga mat. Hon friterar avokado!?!