13 juni 2014

spanska tapas till fotbollen

Idag började VM på riktigt. Två av favoritlagen möttes, Spanien-Holland. Och då var det ju självklart att vi åt spanska tapas, drack spanskt vin och holländsk öl. Kul oxå att Holland vann med 5-1!!!


Jag provade att laga nya tapas, ägg med tonfisk, tortilla med heta räkor, fyllda paprikarullar, serranoskinka, manchego med sardellkex. Supermumsigt!


SPANSKA TONFISKÄGG

6 st ägg
1 burk tonfisk, liten
tabasco
chilisås
2-4 msk majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
15 st gröna oliver
röd chillifrukt

Koka äggen, 8–10 minuter. Låt dem kallna och halvera dem sedan på längden. Gröp ur äggulan och lägg hälften i en skål. Spara resten till dekoration. Blanda ner den väl avrunna tonfisken i skålen med kokt äggula. Rör ner 1–2 msk majonnäs, så det precis binder tonfiskröran. Smaka av med chilisås och tabasco. Fyll de urgröpta ägghalvorna med tonfiskröran och lägg äggen med den platta sidan nedåt på ett serveringsfat. Rör ut yoghurten med 1–2 msk majonnäs. Ringla över äggen. Smula resten av äggulan över äggen. Servera med gröna oliver som skurits i halvor och lite finhackad chilli.


FÄRSKOSTFYLLD PAPRIKA

6 st röd paprika
1 msk rapsolja
25 g rucola
1 knippa persilja
0,5 st basilika, kruka
200 g philadelphiaost
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och dela paprikorna i två delar. Gnid in skalet med olja och lägg paprikorna på en plåt. Grilla mitt i ugnen ca 20 min. Skalet ska bli svart. Lägg paprikorna i en plaspåse och låt svalna. Dra bort skalet när paprikorna svalnat. Mixa basilika, rucola och persilja. Tillsätt färskosten. Salta och peppra. Fördela ostblandningen på paprikorna och rulla ihop dem. Garnera gärna med resten av basilikan.


Recepten kommer ursprungligen från Allt om mat

2 kommentarer:

BP sa...

Maten ser ju helt underbar ut. Men läget i tabellen för dig och mig är då betydligt mindre roligt om man säger så;-)

Pappa sa...

Blir det musslor och pommes frites och Leffes öl, när Belgien så småningom spelar?